Een fijne school in de buurt

De Rosa Boekdrukker is een buurtschool waar iedereen uit de buurt welkom is. Samen gaan we hier naar school, samen leren we en spelen we. We zijn er trots op dat de school een goede afspiegeling van de buurt is. Een school waar kinderen én ouders graag zijn. Rust, respect, leren en een leuke schooltijd hebben is waar het bij ons om draait.

Ouders die hun kind aan de Rosa Boekdrukker hebben toevertrouwd, zijn vooral tevreden over de sfeer, de leerkrachten (een goed gemengd team van jong en oud), de inrichting van de klaslokalen en de lesstof, die kinderen die wat verder zijn uitdaagt en kinderen die wat extra nodig hebben meeneemt. “Het is net alsof ik op mijn eigen lagere school rondloop!” was de reactie van Merel, moeder van inmiddels twee schoolgaande kinderen, toen zij de school indertijd voor het eerst bezocht. En nog steeds is zij tevreden. “De klassen zijn klein, ouders worden goed begeleid en het werken in thema’s – zoals piraten of kunst – vind ik zelf, maar vinden ­ook de kinderen ontzettend leuk!”

Leren doe je niet alleen aan tafel en onder schooltijd. Kinderen zijn actief gedurende de hele dag. Zowel tussen- als naschoolse activiteiten zijn een belangrijk onderdeel van de dag. Leerlingen verruimen hun kennis en kunde onder andere bij de kunstclub, de onderzoekersclub en de vogelclub. Ze kunnen zich aanmelden voor schaakles, yogadans en de assertiviteitstraining Rots & Water. Of leren programmeren bij de CodeClub, muziek maken met het schoolorkest, de glossy schoolkrant maken in een echte redactie, kick fun hebben bij Femme Gym aan de andere kant van het schoolplein of aan theater doen. En dit is slechts een greep uit de aangeboden activiteiten.

Benieuwd? Kom een kijkje nemen!
U bent van harte welkom.
Bel voor een afspraak: 020 612 8000.

Klik hier voor onze flyer met ook quotes van ouders en medewerkers, feitjes op een rij en inspirerende foto’s.