11 nov 2022

Afgelopen vrijdag vierden we de geboortedag van onze naamgeefster, Rosa Boekdrukker, die op 13 november 1908 geboren werd. De leerlingenraad hield een speech over ons nieuwe motto: "Onze verschillen maken ons één". Daarnaast onthulde de stadsdeelvoorzitter mw. Ulichki ons nieuwe logo op de gevel. Tot slot werden vier groep 8-leerlingen gehuldigd als erfgoeddrager voor het project "Oorlog in mijn buurt". Het was een bijzondere en feestelijke dag!

10 okt 2022
Op 5 t/m 16 oktober 2022 is de jaarlijkse Kinderboekenweek, het thema is dit jaar Gi-ga-groen. Vrijdag 7 oktober hebben we met de gehele school de Kinderboekenweek feestelijk geopend op het schoolplein. Op het plein werd de Gi-ga-groen dans door alle leerlingen uitgevoerd onder begeleiding van onze dansjuf, tijdens de danslessen hebben alle kinderen de dans geoefend. Alle juffen en meesters en sommige kinderen waren verkleed in het groen afgelopen vrijdag.

Op woensdag 12 oktober is er met behulp van ouders en leerkrachten een speurtocht georganiseerd in het Erasmuspark voor alle groepen. In kleine groepjes hebben de kinderen na het uitvoeren van opdrachten letters verzameld die uiteindelijk een woord of zin vormden met de oplossing.

Op vrijdag 14 oktober wordt de Kinderboekenweek 2022 afgesloten met de boekenmarkt. Iedere leerling krijgt één waardebon om daarmee een boek uit te zoeken. Afhankelijk van het weer wordt de boekenmarkt op het schoolplein of in de speelzaal georganiseerd. U bent als ouder van harte uitgenodigd om samen met uw kind een boek uit te zoeken. Na het uitzoeken van het boek mogen de ouders/verzorgers hun kinderen mee naar huis nemen.

20 sep 2022
Redactiesommen saai? Begrijpend lezen stom?

In het Doelab leer je hetzelfde maar dan door te doen. Bijvoorbeeld door prijzen te vergelijken in de supermarkt, om daarna met de ingrediënten en een recept, een gerecht te koken. Kinderen leren rekenen, begrijpend lezen, planmatig werken en meten/wegen zonder dat ze door hebben ze dat ze leren.

Het doel is om voor deze leerlingen de schoolse vaardigheden te verbeteren. We werken aan een juiste ‘mindset’ om tot leren te komen. Dit willen we bereiken door het aanbieden van leren op een praktische manier waardoor de leerlingen plezier in school houden.
Lees meer ›