Nieuws

Nieuw schoollied
27 mei 2024

Nieuw schoollied

Beluister hier ons nieuwe schoollied!
Rosa Boekdrukker 30 jaar!
17 november 2023

Rosa Boekdrukker 30 jaar!

Op 13 november, de verjaardag van onze naamgeefster Rosa Boekdrukker. vierden we het  30-jarig bestaan van onze school. De school is 30 jaar geleden ontstaan uit een fusie tussen de toenmalige Pionier en de Mercatorschool. De kleindochter van Rosa Boekdrukker, Michal Wolffs Zvi en de bestuurder van AWBR, Theo Hooghiemstra waren aanwezig bij de ceremonie. Het bestuur van stadsdeel West schonk onze fantastische school een "boom der culturen".

  

Opening Kinderboekenweek
06 oktober 2023

Opening Kinderboekenweek

Afgelopen woensdag was de aftrap van de Kinderboekenweek. Twee leerlingen uit groep 8 lazen een gedicht voor. Het thema is "Bij mij thuis". Daarna dansten alle leerlingen voor de ouders de "Boekenweekdans". De komende week zijn er veel activiteiten om het leesplezier te bevorderen. Woensdag werd ook al een fantastische speurtocht gelopen in het Erasmuspark. De leerlingen kunnen vanaf nu boeken lenen in onze schoolbibliotheek met een geheel nieuwe collectie.

 

Schoolfruit
13 september 2023

Schoolfruit

Zoals vorige week aangekondigd, zijn we begonnen met het aanbieden van schoolfruit in alle groepen. De leerlingen krijgen vier dagen per week (niet op woensdag) in de ochtendpauze fruit en snackgroente aangeboden. Voor het fruit rouleren wij wekelijks tussen appel, peer, banaan en mandarijn. Hiervan krijgen we wekelijks drie van de vier soorten geleverd. Qua snackgroente rouleren wij wekelijks tussen: mini paprika's, mini komkommers en cherry tomaten.
Rosa's Festival 2023
07 juli 2023

Rosa's Festival 2023

Op vrijdag 7 juli werd er weer het jaarlijkse Rosa's Festival georganiseerd op de Rosa Boekdrukker. Op het plein werd een talentenshow voor de kinderen georganiseerd, ouders hadden lekker eten gemaakt, er werd geschminkt, geknutseld, er werden spelletjes gespeeld, gesport en nog veel meer. In de speelzaal konden de gasten eten in een restaurant, het restaurant werd gerund door leerlingen uit unit 2. Het was een zeer geslaagde dag! Dank aan alle ouders, en in het bijzonder onze ouderraad, die deze dag mogelijk hebben gemaakt!

 

 

 

 

Oudertevredenheid: 8,7!
10 mei 2023

Oudertevredenheid: 8,7!

De ouders van de leerlingen van de Rosa Boekdrukker geven de school een 8,7. Dit blijkt uit de resultaten van de oudertevredenheidsenquête die vandaag zijn verschenen. Dit is een enorme stijging sinds de vorige meting twee jaar geleden. Toen gaven de ouders de school een 6,8. Sindsdien hebben we als team geïnvesteerd in het pedagogisch klimaat en de kwaliteit van ons onderwijs. Reden om dit te vieren onder het genot van taart!
Koningsspelen 2023
21 april 2023

Koningsspelen 2023

Donderdag 20 april deden al onze leerlingen mee aan de Koningsspelen. Unit 1 begon in de ochtend met de Koningsdans en ging vervolgens in groepjes onder leiding van ouders allemaal oud Hollandse spelen doen op het schoolplein. Unit 2 mocht in de middag meedoen aan het spektakel van West Beweegt in de buurt. Hier konden de kinderen onder andere op stormbanen, springkussens, kickboksen, voetballen, spijkerbroekhangen, jeux de boules en nog veel meer... De kinderen, leerkrachten en ouders hebben een prachtige dag gehad!

 

      

Sponsorloop voor slachtoffers aardbeving
22 februari 2023

Sponsorloop voor slachtoffers aardbeving

De leerlingen van de Rosa Boekdrukker hielden op woensdag 22 februari een sponsorloop om geld in de zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De leerlingen renden de longen uit hun lijf en toonden daarmee een grote betrokkenheid! Het geld komt nog steeds binnen. Zodra het eindbedrag bekend is, zullen we een check overhandigen aan Degi ter Haar, een buurtbewoner die ook betrokken is bij West Helpt!

 

    

Voorleesweek 2023
01 februari 2023

Voorleesweek 2023

Afgelopen dagen stonden in het teken van de voorleesweek. Daarvoor hadden we drie kinderboekenschrijvers uitgenodigd. In de groepen 1/2 kwam prentenboekenschrijfster Mylo Freeman voorlezen en een prent schilderen van prinses Arabella in de speelzaal. Deze prenten zijn te bewonderen in de groepen. In de groepen 3 t/m 8 heeft Vivian den Hollander vragen van kinderen beantwoord, een verhaal van Spekkie en Sproet verteld en liedjes op de gitaar gespeeld. Vandaag was Thijs Goverde in de groepen 7/8 waar hij met de leerlingen op een enthousiasmerende manier in gesprek ging over zijn boeken.

  

Sinterklaas 2022
05 december 2022

Sinterklaas 2022

Maandag 5 december was Sinterklaas met zijn twee pieten bij ons op de Rosa Boekdrukker. Ze zijn in alle klassen langs geweest. De kinderen hebben trucjes laten zien, tekeningen gegeven en ze mochten vragen stellen aan de Sint. Alle kinderen hebben een cadeautje gekregen van Sinterklaas. Toen de Sint met zijn pieten vertrok werd hij toegezongen door de kleuters. Dag Sinterklaasje!
Lees meer ›
Rosadag 2022
11 november 2022

Rosadag 2022

Afgelopen vrijdag vierden we de geboortedag van onze naamgeefster, Rosa Boekdrukker, die op 13 november 1908 geboren werd. De leerlingenraad hield een speech over ons nieuwe motto: "Onze verschillen maken ons één". Daarnaast onthulde de stadsdeelvoorzitter mw. Ulichki ons nieuwe logo op de gevel. Tot slot werden vier groep 8-leerlingen gehuldigd als erfgoeddrager voor het project "Oorlog in mijn buurt". Het was een bijzondere en feestelijke dag!

 

    

Kinderboekenweek 2022
10 oktober 2022

Kinderboekenweek 2022

Op 5 t/m 16 oktober 2022 is de jaarlijkse Kinderboekenweek, het thema is dit jaar Gi-ga-groen. Vrijdag 7 oktober hebben we met de gehele school de Kinderboekenweek feestelijk geopend op het schoolplein. Op het plein werd de Gi-ga-groen dans door alle leerlingen uitgevoerd onder begeleiding van onze dansjuf, tijdens de danslessen hebben alle kinderen de dans geoefend. Alle juffen en meesters en sommige kinderen waren verkleed in het groen afgelopen vrijdag.

 

Op woensdag 12 oktober is er met behulp van ouders en leerkrachten een speurtocht georganiseerd in het Erasmuspark voor alle groepen. In kleine groepjes hebben de kinderen na het uitvoeren van opdrachten letters verzameld die uiteindelijk een woord of zin vormden met de oplossing.    

 

Op vrijdag 14 oktober wordt de Kinderboekenweek 2022 afgesloten met de boekenmarkt. Iedere leerling krijgt één waardebon om daarmee een boek uit te zoeken. Afhankelijk van het weer wordt de boekenmarkt op het schoolplein of in de speelzaal georganiseerd. U bent als ouder van harte uitgenodigd om samen met uw kind een boek uit te zoeken. Na het uitzoeken van het boek mogen de ouders/verzorgers hun kinderen mee naar huis nemen.

Start Doelab
20 september 2022

Start Doelab

Redactiesommen saai? Begrijpend lezen stom?

In het Doelab leer je hetzelfde maar dan door te doen. Bijvoorbeeld door prijzen te vergelijken in de supermarkt, om daarna met de ingrediënten en een recept, een gerecht te koken. Kinderen leren rekenen, begrijpend lezen, planmatig werken en meten/wegen zonder dat ze door hebben ze dat ze leren.

Het doel is om voor deze leerlingen de schoolse vaardigheden te verbeteren. We werken aan een juiste ‘mindset’ om tot leren te komen. Dit willen we bereiken door het aanbieden van leren op een praktische manier waardoor de leerlingen plezier in school houden.
Lees meer ›

Start van het nieuwe schooljaar 2022/2023
31 augustus 2022

Start van het nieuwe schooljaar 2022/2023

Wat fijn om u en de leerlingen weer te mogen begroeten op school! We hebben als team hard gewerkt om voorbereid het nieuwe schooljaar in te gaan. Net als ieder jaar zijn de vloeren geboend in de zomervakantie. We hebben de lokalen opnieuw ingericht. Daarbij hebben de groepen 1/2 nieuw meubilair en nieuwe keukentjes gekregen. Naast inrichten hebben de leerkrachten zich natuurlijk ook inhoudelijk voorbereid. Zo zijn er planningen gemaakt en onderlinge werkafspraken. Ook hebben de leerkrachten zich voorbereid op lessen. We hebben dit jaar, zoals reeds aangekondigd, een nieuwe rekenmethode (Getal & Ruimte) in de groepen 3 t/m 8 en een vernieuwde versie van onze methode studievaardigheden (Blits) vanaf groep 6.
Lees meer ›
Beleefmuseum groep 7/8A
07 mei 2022

Beleefmuseum groep 7/8A

Al in december waren de leerlingen van groep 7/8A klaar om hun eigen beleefmuseum te openen. Helaas kon het toen niet doorgaan in verband met de coronamaatregelen. Afgelopen dinsdag was het eindelijk zo ver en kwam groep 3/4 op bezoek in het museum. De leerlingen van groep 7/8A hebben de jongere leerlingen meegenomen terug in de tijd: de tijd dat hun 'wereldster' leefde. U kunt hier de foto's vinden.
Filmmiddag
23 maart 2022

Filmmiddag

Afgelopen vrijdag heeft de ouderraad een filmmiddag op school georganiseerd. Het was een fantastische middag.Alle leerlingen kregen popcorn en wat te drinken en hebben genoten van de aangeboden films. Veel dank aan de ouderraad voor het organiseren van dit leuke event!
Onze school is gezond!
21 januari 2022

Onze school is gezond!

De Rosa Boekdrukker heeft opnieuw het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

We hebben afspraken over wat we op school eten en drinken. We drinken water, melk of thee, eten om 10 uur groente of fruit en we lunchen en trakteren gezond. 

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat Bewegen en Sport. Wij laten onze leerlingen op de Rosa Boekdrukker kennismaken met verschillende soorten sporten in de pauze, na schooltijd en tijdens gym door onze gymdocent. Daarnaast laten we onze kinderen veel bewegen tijdens pauzes op onze uitnodigende schoolpleinen en we nemen deel aan of organiseren sportevenementen.
Rosa's verjaardag
12 november 2021

Rosa's verjaardag

Op vrijdag 12 november vieren we de geboortedag van onze naamgeefster Rosa Boekdrukker. Ouders zijn vanaf 13:45 van harte welkom op het schoolplein. Vanaf die tijd zijn er rondleidingen langs de tentoonstelling over helden in de speelzaal. Ouders kunnen in groepjes van 3 door leerlingen van groep 7/8 een rondleiding krijgen. Denk eraan om uw mondkapje mee te nemen! Om 14:30 komt de stadsdeelvoorzitter, mevrouw Fenna Ulichki ons feliciteren en doen alle leerlingen een dans op het voetbalveldje voor de school. We zien ernaar uit om deze verjaardag samen met de kinderen en hun ouders/verzorgers te vieren.
12 november 2021

Sint Maarten

11 november zijn alle kleuters naar woonzorgcentrum de Boeg geweest om Sint Maarten liedjes te zingen voor de ouderen die daar wonen. De kinderen werkten de hele week aan hun prachtige lampionnen en ze oefenden de liedjes. Bij de Boeg zongen de kinderen uit volle borst, ze kregen natuurlijk iets lekkers. De ouderen hebben ervan genoten! 

Kinderboekenweek geopend!
08 oktober 2021

Kinderboekenweek geopend!

Op woensdag 6 oktober werd de kinderboekenweek feestelijk geopend. Alle leerkrachten waren verkleed, Jah-Millia droeg het prachtige gedicht 'worden wat je wil' van Joke van Leeuwen voor en alle leerligen van de Rosa Boekdrukker dansten. Op vrijdag 8 oktober was er een vossenjacht. De foto's (gemaakt door Nancy Koolen, Shirley Brandeis en leerkrachten) van de vossenjacht kunt u hier vinden.
1 2